En Uygun Fiyat İçin Turunuzu Hesaplayın | |||||
Kalkış Tarihi | Kişi Sayısı | 1. Çocuk Yaşı | 2. Çocuk Yaşı | ||
![]() |
|||||
0.00
'dan başlayan
fiyatlar Turunuza özel fiyatlar için yukarıda istenilen bilgileri girerek arama yapın.
|
HOLİ FESTİVALİNDE HİNDİSTAN
21 – 27 MART 2016 // 5 GECE - 7 GÜN
Agra ( 1 ), Fatehpur Sikri , Jaipur ( 2 ), Delhi(2)
***** TÜM ÖĞLE ve AKŞAM YEMEKLERİ DAHİL****
***** 5* OTELLERDE KONAKLAMA *****
TÜRK HAVA YOLLARI TARİFELİ SEFERİ İLE
1.Gün: İstanbul – Delhi // 21 MART 2016 PAZARTESİ
Saat 16.00’da Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde buluşuyoruz. Saat 19.45’te Türk Hava Yolları’na ait TK-716 sefer sayılı uçak ile Delhi’ye hareket ediyoruz. Yeni güne uçakta giriyoruz.
2.Gün: Delhi - Agra // 22 MART 2016 SALI
Yerel saat 05.25’te Delhi’ya varıyoruz. Ardından kahvaltımızı yapacak ve özel transfer aracımız ile Agra’ya doğru hareket edeceğiz. Yaklaşık 4 saat sürecek keyifli yolculuğumuz ardından Agra’ya varıyor ve otelimize transfer oluyoruz. Odalarımıza yerleştikten sonra öğle yemeğimizi alacak ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan ve Dünyanın Yedi Harikası’ndan birisi olan Tac Mahal’i keşfedeceğiz. Gezimizin ardından “Kızıl Kale”’de olarak bilinen Agra Kalesi’ni ziyaret edeceğiz. Turumuzun ardından akşam yemeğimizi de alacağımız otelimize dönüyoruz. Geceleme Agra’daki otelimizde.
3.Gün: Agra - Fatehpur Sikri - Jaipur // 23 MART 2016 ÇARŞAMBA
Sabah kahvaltısının ardından Jaipur’a doğru hareket edeceğiz yaklaşık 5-6 saatlik yolculuğumuz olacak. Yolumuzun üzerinde İmparator Akbar’ın 1569 yılında oğlunun doğumu şerefine yaptırdığı sarayları, camileri ve kaleleri ve yapımından 14 yıl sonra politik sebeplerden ötürü terk edilen çöl şehir Fatehpur Sirki mimari yapısını ziyaret edeceğiz. Burada geniş avlu (Diwan-ı am), büyük dörtgen avlu (Diwan-ı Khas) ve Pachisi’nin yanısıra, Jodha Bai Sarayı, Mariam Sarayı veya Altın Oda (Sunehra Makan), Birbal Sarayı, Rüzgâr Sarayı (Hawa Mahal), Panch Mahal ve Fatehpur Sıkri’nin sembollerinden, Şeh Salim Chisti’nin onuruna yapılmış Cuma Camisi ve Salim Chisti’nin mozolesini göreceğiz. Sonrasından Jaipur’a doğru devam ediyoruz. Öğle yemeğimizi turumuz sırasında alıyoruz. Varışımızın ardından otelimize gidiyor ve odalarımıza yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve geceleme Jaipur’daki otelimizde.
4.Gün :Jaipur – HOLI FESTIVALI // 24 MART 2016 PERŞEMBE
Kahvaltımızın ardından baharın gelişini temsil eden, renklerin festivali olan Holi Festivaline katılacağız. Her yıl dolunay sonrası kutlanan ve iyiliğin kötülüğe karşı zaferi olarak kabul edilen bu festivalde topraktan yapılan rengarenk boyalarla keyifli vakit geçirip eşsiz anlara tanık olacağız. Öğle yemeğinin ardından Jaipur’un merkezinde bulunan Şehir Sarayı, astrolojik gözlem evi olan Jantar Mantar ziyaret edecek ve Rüzgar Sarayı’nın önünde fotoğraf molası vereceğiz. Gezimizin ardından otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
5.Gün : Jaipur –Delhi // 25 MART 2016 CUMA
Sabah kahvaltımızın ardından Jaipur’un 11 kilometre dışında bulunan ve 1728’e kadar o bölgenin başkenti olan Amber Kalesi’ni ziyaret gideceğiz. Fil sırtında (müsaitliğie göre jeepler ile yapılabilir) bu meşhur kalenin bulunduğu tepeye çıkarken burada aynı zamanda aynalardan dolayı görkemli ışıltıya sahip Sheesh Mahal, diğer adıyla Zafer Salonu, Jai Mahal ve Kali Tapınağını da görme fırsatı yakalayacağız. Ardından Delhi’ye hareket ediyoruz, yaklaşık 6 saatlik yolculuğun ardından öğle yemeğimizi alıyor ve turumuza başlıyoruz. Yeni Delhi’nin daha modern kısmında Hindistan’ın en yüksek taş külesi olan Zafer Kulesi (Qutub Minar) görecek ve yorucu günün ardından otelimize gideceğiz. Yenilenmek için serbest zaman. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Otele transfer. Akşam yemeği ve geceleme Delhi otelimizde.
6.Gün Delhi // 26 MART 2016 CUMARTESİ
Kahvaltımızın ardından şehir turumuz için hareket ediyoruz. Tarih boyunca pek çok hanedanlığın hüküm sürdüğü, anıtları ve mimarisi ile zengin bir şehir olmasının yanı sıra, beş yüz yıldan beri Yamuna nehri kıyısında yer alan ve sayısız şehrin doğup yok olduğu büyük bir anakent ve mezarlıklar şehri olan Delhi’nin eski şehir merkezini keşfedeceğiz. Gezimiz’de Şah Cihan tarafından kırmızı kum taşından sekizgen şeklinde yaptırılan Red Fort’un yanından geçecek ve Hindistan’ın en büyük camisi olan Cuma Camisi’ni göreceğiz. Öğle yemeğimizin ardından turumuza, Yeni Delhi’de Birinci Dünya Savaşı Anıtı India Gate, Başkanlık Sarayı, Narayan Tapınağı Parlamento ve Hükümet Binalarını gördükten sonra otelimize transfer oluyoruz. Gezimizin bitiminde otelimize dönecek ve akşam yemeğimizi otelimizde alacağız. Geceleme Delhi’deki otelimizde. Dileyem misafirlerimiz rehberimizin Ekstra olarak düzenleyeceği Bollywood Şovu’na katılabilir. Renkli ve çoşkulu bu gösterinin ardından otelimize döneceğiz.
Ekstra Tur: Bollywood Show- Kingdom of Dreams 60€uro / kişi başı
7.Gün Delhi – İstanbul // 27 MART 2016 PAZAR
Gece yarısından sonra saat 03.00'de 30 dakika uzaklıkta bulunan havalimanına hareket edip, bilet ve bagaj işlemlerimizin tamamlanmasının ardından saat 06.45’te Türk Havayollarının TK 717 sefer sayılı uçağı ile İstanbul’a geçiyoruz. Yaklaşık 6 saat sürecek yolculuğumuzun ardından yerel saat ile sabah 11.05’te Atatürk Havalimanına varıyoruz. Varışımızda turumuz son buluyor.
Agra - 5* vb Ramada Plaza Standart oda, oda kahvaltı konaklamalar
http://ramadaplazaagra.com/
Jaipur – 5* vb. Holiday in City Center Standart oda, oda kahvaltı konaklamalar
http://www.ihg.com/holidayinn/hotels/gb/en/jaipur/jaicc/hoteldetail
Delhi – 5* vb. Radisson Blu Dwarka Standart oda, oda kahvaltı konaklamalar
http://www.radissonblu.com/hotel-newdelhidwarka
Hindistan’a özgü Holi Festivalinin (Holi Fest) amacı baharın gelişini kutlamaktır. Festivale verilen diğer isim ise Renklerin Festivali’dir. Festival adına yaraşır bir şekilde gerçekleşmektedir. Hint halkı rengârenk toprak boyaları, önce yüzlerine sürerler, daha sonra ise birbirlerinin vücutlarına atarlar. İnsanların üzerine dökülen, etrafa saçılan boyalar, baharın gelişiyle başlayan çok renkliliği ve yeniden doğuşu simgelemektedir. Hint mitolojisine göre kötülüklerin kralı Hiranyakaşipu, Hindu tanrısı Brahma tarafından ölümsüzlükle ödüllendirilir. Zamanla küstah ve kibirli biri olmaya başlayan Hiranyakaşipu, herkesin sadece ona itaat etmesini ister. Bunun üzerine oğlu Prablah, babasına karşı çıkar ve ona itaat etmeyi reddeder. Hiranyakaşipu birçok defa oğlu Prablah’ı öldürmeye çalışır ama her seferinde diğer tanrı Vishnu, Prablah’ı kurtarır. En sonunda Hiranyakaşipu, onu kız kardeşinin kucağında uyurken yakmayı planlar. Ancak kız kardeşi Holika’nın üzerindeki şal ateşte yanmamaktadır. Holika, kendi hayatını tehlikeye atıp kardeşi Prablah’ı kurtarmak için şalını üzerinden çıkarıp ona verir. Prablah kurtulur fakat Holika orada ölür. Hindu tanrısı Vishnu bunun üzerine Hiranyakaşipu’yu öldürerek yerine oğlunu getirir. İyinin kötüye karşı zaferini simgeleyen Holika’dan esinlenilerek Holi adı verilen bu festival, her yıl baharın gelişinde dolunay zamanı kutlanır. Özellikle Holika’nın kül hâline geldiği sahne, efsaneyi yaşatmak adına her yıl gerçekleştirilir. Festivalin başlamasından önce insanlar yakılacak ateş için odun ve tahta toplamaya başlarlar. Bir kukla, şeytana edilen küfürlerle büyük ateşte yakılır ve ardından hep bir ağzıdan “Holi-hai!” bağırışları yükselir. Holi’nin son gününde insanlar, yakılan ateşten biraz alıp evlerine götürürler. Böylece evlerinin ve bedenlerinin kötülüklerinden korunduğuna inanırlar. Festivalin ikinci yani son günü, renklerin günüdür. Günler önceden marketler ve sokaklar, farklı renk boyalarla dolmaya başlar.
Hindistan’a özgü Holi festivali nasıl kutlanmaktadır?
döneminde, toprak boyaları marketlerde bulmak mümkündür, ancak bazıları renkleri kendi kendilerine tesu ve palash adı verilen bitkilerden yaparlar. Bu konuda tercihinizin ne olduğu çok da önemli değildir çünkü bu festivalde herkesin amacı eğlenmek ve baharın gelişini kutlamaktır. Şarkılar söylenir, danslar edilir, insanlar birbirilerine boya fırlatırlar. Festivalin bu geleneği ise yine tanrılar arasında geçen bir mitolojiye dayanır. Mitolojiye göre, Hint tanrısı Lord Krishna arkadaşı Radha’yı kıskanır çünkü kendisi karanlık bir tene sahipken Radha’nın teni rengârenktir. Küçük Krishna, doğanın bu adaletsizliği karşısında annesi Yashoda’ya dert yanar. Annesi oğlu Krishna’nın gönlünü almak için yüzünü Radha’nınki gibi kendi seçtiği renklerde boyamayı teklif eder. Krishna bu teklifi seve seve kabul eder ve yüzünü boyar. Daha sonra bu oyun popülerlik kazanır ve zamanla bir festivale dönüşür.
Festivalde her renk kendine göre anlam bir içerir:
Kırmızı: Masumiyet
Yeşil: Canlılık, enerji
Mavİ: Sakinlik ve ağrıbaşlılık
Sarı: Dindarlık
•Türk Havayolları Tarifeli seferi ile Istanbul, Delhi gidiş – dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti
•Havalimanı vergileri
•5* Otellerde 5 gece konaklama
•Sabah Kahvaltıları
•Tüm öğle ve akşam yemekleri
•Programda belirtilen tüm geziler
•Tac Mahal gezisi giriş ücreti
•Amber Kalesi’ne giriş ücretleri
•Agra Kalesi giriş ücretleri
•Havalimanı – Otel – Havalimanı arası transferler,
•Türkçe Rehberlik Hizmeti
•Yurtdışı çıkış fonu ( 15 TL )
•Vize Ücreti (Yeşil pasaporta da vize gerekmektedir)
•Ekstra turlar,
•Seyahat Sigortası
•Kişisel harcamalar
•İzmir - İstanbul - İzmir bağlantı uçuşu (75Euro)
Sağlık: Düzenli ilaç kullananların, ihtiyaçtan daha fazla ilacı yanlarında getirmeleri önerilmektedir. Çünkü ülkede her türlü ilaç bulunamıyor. Bunun yanı sıra ciddi bir sağlık sorununuz varsa (kalp, tansiyon, şeker vs.) doktorunuz tarafından imzalı bir belgeyi yanınızda bulundurmanız yararlı olacaktır. Ayrıca çeşme suyu içmemeniz, ilk defa sizin açacağınız kapalı şişe su içmenizi öneririz.
Vize Bilgileri: Hindistan tüm pasaportlara vize uygulamaktadır. Hindistan vizesi için şahsi olarak konsolosluğa gidilmesi gerekiyor. 2014 yılından itibaren vizeyi kapıdan alınmaya başlayacaktır. Ancak bu durumu acente yetkiliniz ile görüşmenizi öneririz.
Uçuş Süreleri: İstanbul - Delhi uçuşumuz direkt uçuş olup yaklaşık 6 saat sürmektedir.
Para Birimi: Para birimleri Hint Rupisi ’dir. Dolar ve Euro kolayca değiştirilebiliyor. Kredi kartı kullanımı da oldukça yaygın olmakla beraber kredi kart dolandırıcılığına karşı dikkatli olunmalıdır.
Saat Dilimi: Türkiye’den 2.30 saat ileridedir.
Telefon Kullanımı: Tüm cep telefonu operatörleri eğer telefonunuz uluslararası dolaşıma açıksa kullanılabilmektedir. Ancak ülkenin bazı kesimlerinde şebeke olmayabilir.
Kıyafet ve Gerekli Eşyalar: Yanınıza kolayca giyip çıkarabileceğiniz tişörtler, kısa ve uzun kollu gömlekler, sort ve pamuklu pantolonlar, rahat yürüyüş ayakkabıları ve akşamları için ince bir mont almanızı öneririz. Bunun dışında şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.
Yemek Kültürü: Hindistan Mutfağı bizim damak zevkimize yakındır. Yemeklerimizi otelimizde ve en iyi restoranlarda alacağımız için hiçbir sorunla karşılaşmayacaksınız ayrıca gideceğimiz her yerde kapalı şişe suyu temin etme imkânımız olacaktır. Asla açıkta satılan yiyecekleri ve musluktan akan suyu tüketmemeliyiz. Konaklayacağımız oteller sağlık bilgisi bakımından üst düzey tesisler olduğundan bu riskler minimumdur
Elektrik: Genelde 200-220 V kullanılıyor. Hindistan’da İngiliz tipi üç pimli prizler kullanılmaktadır. Birçok priz tipine bizim kullandığımız iki pimli fişler uymaktadır. Prizlerin uymadığı yerlerde sorun yaşamamak için elektronik mağazalarında satılan üniversal fiş adaptörlerinden alınabilir.
Alışveriş: Yeni Delhi’de alışveriş yapılabilecek en önemli mekanlardan biri The Central Cottage Industries Emporium. Bir çok şubesi bulunan bu mağazalar zinciri sabit fiyatlarla müşterilerine hizmet veriyor. Ağaç oymaları, bakır işlemeli eşyalar, biblolar, kumaşlar ve hatta mobilyalar çok uygun fiyata alınabilir.